Jäsentiedotteet

Tervetuloa lappilaisten senioriopettajien joukkoon!

Työelämästä pois jääminen on iso elämänmuutos, vaikka olisi harrastuksia ja ystäviä. Uudessa elämäntilanteessa kannattaa liittyä mukaan senioriopettajien joukkoon. Jäsenenä pääset mukaan sosiaaliseen turvaverkkoon, tapaat samassa elämäntilanteessa olevia kollegoja, tutustut uusiin ihmisiin ja saat tietoa ikääntyviin ihmisiin liittyvistä kysymyksistä. Lapin senioriopettajat ry toimii jäsentensä välisenä yhdyssiteenä, järjestää retkiä ja muita tilaisuuksia yhteisiin tapaamisiin ja edistää jäsentensä virkistys- ja harrastoimintaa. Yhdistyksen jäsentapahtumista ilmoitetaan kotisivuilla, lauantain Lapin Kansassa ja myös sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille henkilökohtaisesti.

Hyvät Lapin Senioriopettajat

Yhteiset kokoontumisemme ja yhdistystoimintamme on ollut yli viisi kuukautta tauolla vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

Viiden kuukauden ajan viranomaiset opastivat meitä, miten meidän tulee käyttäytyä välttääksemme taudin. Koska olemme tunnollisia, noudatimme ohjeita. Se merkitsi monelle meistä sitä, että emme voineet tavata läheisiämme, ja matkustusrajoitusten jatkuessa sukulaisten tapaaminen on vieläkin monelle mahdotonta 

Minusta alkoi jossakin vaiheessa tuntua siltä, etteivät ohjeet menneet kuitenkaan kaikille perille ja nyt olemme ehkä uuden aallon edessä. Onneksemme tautitilanne Lapissa on pysynyt hallinnassa. Toivottavasti hyvä tilanne säilyy ja voimme palata uuteen normaaliin ja alkaa järjestää yhteisiä tilaisuuksia.

Keväällä mietin ehkä itsekkäästi, kuinka onnekkaita me senioriopettajat olimmekaan. Meidän ei tarvinnut huolehtia etäkoulusta, saimme seurata sivusta nuorempien kollegoidemme aherrusta ja valtavaa urakkaa. Ei voinut muuta kuin ihailla, miten kaikki saatiin toimimaan. Nyt voi vain seurata, miten oppi meni perille.

Yhdistyksen hallitus joutui myös muuttamaan kokouskäytäntöään ja järjesti muutaman sähköpostikokouksen. Normaaliin toimintaan palasimme elokuun 18.päivänä, jolloin pidimme ensimmäisen kokouksen kasvotusten ja suunnittelimme tulevan syksyn toimintaa aluksi syys- ja lokakuulle.

Syyskuun toimintamme alkaa liikunnalla, ohjatulla sauvakävelyllä. Järjestämme myös syysretken Vaattunkikönkään laavulle. Lokakuun lounastilaisuuteen saamme vieraaksemme Unto Matinlompolon. Jäsensihteerimme tiedottaa tilaisuuksista tarkemmin.

Tapahtumien toteutuminen riippuu tietysti tautitilanteen kehittymisestä ja aluehallintoviranomaisten kokoontumisille asettamista rajoituksista.

Toivon mukaan mahdollisimman moni teistä pääsee osallistumaan syystapahtumiin.

Eeva Viinamäki – Mäkinen
puheenjohtaja


Lapin Senioriopettajien hallitus 2020. Kuva: Eeva Viinamäki-Mäkinen

Jäsenhankintakampanja

Jos tunnet jonkun opetusalalla työskennelleen tuttavan, joka ei ole vielä OSJ:n jäsen, houkuttele hänet liittymään OSJ:hin. 

Kampanja koskee vain jo eläkkeellä olevia opetusalan ammattilaisia, ei siis eläkkeelle siirtymisen yhteydessä OSJ:n jäseniksi tulevia.

OSJ:n jäseneksi ovat tervetulleita kaikki opetusalalla työnsä tehneet lastentarhanopettajista yliopistonlehtoreihin asti. Lisäksi kaikki opetusalan järjestöissä, mediassa tai hallinnollisissa tehtävissä työskennelleet voivat liittyä OSJ:hin.

Liittyminen: OSJ:n verkkosivujen osoite www.osj.fi, sivustolta löytyy Liity jäseneksi -lomake.

Jäseneksi voi luonnollisesti liittyä myös soittamalla numeroon 020 748 9678 ja 020 748 9735 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seniorit@oaj.fi.

Jäsensihteerin tiedote
Jäsensihteerin tehtäviin kuuluu jäsenrekisterin seuranta ja yhteydenpito jäsenistöön. Huolehdin Lapin Kansan lauantain seurapalstailmoituksista, tiedotan jäseneduista ja yhdistyksen jäsentapahtumista sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille henkilökohtaisesti ja otan vastaan ilmoittautumiset jäsentilaisuuksiin.  Täältä yhdistyksemme kotisivuilta löydät tapahtumakalenterin ja hallituksen jäsenten yhteystiedot.

Yhdistyksen kotisivuilta on suora linkki OSJ:n jäsenetuihin ” Tutustu tästä jäsenetuihimme”. Lisää jäsenetuja löydät, kun menet sivulle www.jäsenedut.fi (alennus- ja tarjouskanava ammattiliittojen jäsenille) ja rekisteröidyt OSJ:n jäsenenä. Sen jälkeen pääset käyttämään näitä etuja ja saat kuukausittain tietoa jäseneduista sähköpostiisi. Kun ilmoitat sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille, saat yhdistyksen tiedotteet henkilökohtaisesti. Ilmoita myös, jos sähköpostiosoite muuttuu. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit saada lyhyet tiedotteet tekstiviestinä ilmoittamaasi puhelinnumeroon.

Jotta mahdollisimman moni saisi tiedotteet henkilökohtaisesti, välitä sähköpostiosoitepyyntö senioriopettajatuttavillesi. Jos joku ei vielä ole OSJ:n jäsen, kerro hänelle yhdistyksemme toiminnasta ja jäseneduista. Ohjeet jäseneksi liittymisestä löytyvät kotisivujemme linkistä ” Liity tästä”.

Terveisin jäsensihteeri

Olen uusi jäsensihteeri Silja Juujärvi. Olen ollut opettaja-rehtori Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa, KTOL:n johtokunnassa ja opettajana kansalaisopistossa. Kunnallisia luottamustehtäviä on ehtinyt kertyä ajan saatossa lukuisia.

Nyt aloitan uuden pestin pitkän ja ansiokkaan työrupeaman tehneen Leena Heikkolan "jäsenpostin" välittäjänä. Suuret kiitokset Leenalle.

Toivon mahdollisimman aktiivista osallistumista yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin.

Yhteistyöterveisin

Silja Juujärvi

silja.juujarvi@gmail.com

puh. 045-8688680

Hely Kalkkisen kirjoitukseen "Hyvät Lapin Senioriopettajat", toukokuulta 2019, pääset tästä

 

                     

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.